Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ETWINNING ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΠΛΟΥ!!!

Κατά το σχολικό έτος 2012- 2013 το Γυμνάσιο Πέπλου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Βάγια Ζήκα, Φιλόλογο, Επιμορφώτρια ΤΠΕ και Διευθύντρια του σχολείου εκπονεί πρόγραμμα eTwinning!

Λίγα λόγια για το eTwinning: Πρόκειται για πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης μεταξύ σχολείων διαφορετικών χωρών από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι μαθητές των σχολείων αυτών επικοινωνούν ηλεκτρονικά μεταξύ τους υπό την επίβλεψη των υπεύθυνων καθηγητών και εκπονούν συνεργατικά ένα κοινό Project, στο οποίο κάθε σχολείο βάζει τη δική του "πινελιά". 
Περισσότερα για το πρόγραμμα στο eTwinning.   

Το Γυμνάσιο Πέπλου συμμετέχει με 12 μαθητές από την Α΄ και τη Β΄ Γυμνασίου. Οι συναντήσεις μας γίνονται στο σχολικό εργαστήριο κάθε Πέμπτη 13.40- 15.00.    
Συνεργαζόμαστε με σχολεία από την Ελλάδα (8ο Γυμνάσιο Αχαρνών), την Ιρλανδία (Saint Vincent's Castlenock College, Dublin) και την Πολωνία (Zespół Szkół Pietrowice Wielkie, Gimnazjum, Pietrowice Wielkie). 

Το θέμα μας ονομάζεται "Anchors Away!!" και είναι μια προσπάθεια ανίχνευσης της ιστορίας των πειρατών και της συμβολής τους στον πολιτισμό των χωρών που συνεργάζονται στο project. Οι μαθητές θα ερευνήσουν για την ιστορία των πειρατών, θα συνθέσουν ποιήματα, τραγούδια, βίντεο, παρουσιάσεις... Κυρίως όμως θα επωφεληθούν από τη συνεργασία μεταξύ τους, από την επαφή με μαθητές άλλων χωρών με διαφορετικό τρόπο ζωής και εκπαίδευσης. 

Βίρα τις άγκυρες λοιπόν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου